Щодня до лікарні привозять по 50 нових хворих. Це надзвичайно велике навантаження, з яким лікарі не здатні впоратися. Про це розповіла заступниця директора лікувального закладу Людмила Бірюкова, пише PavlovskyNews.

Важливо Скандал у лікарні Одеси, де мертві лежать поряд з живими: все, що відомо

Бірюкова зазначила, що зараз у лікарні велике навантаженням на медперсонал, якого не вистачає.

Причому буває, що відразу вмирають по кілька людей. Пацієнти панікують, медперсонал панікує,
– заявила заступниця директора лікарні.

За її словами, зараз біля входу в лікарню чергує охорона, оскільки напередодні туди проривалися родичі хворих, з якими у медиків виникали конфлікти.

Як цю ситуацію коментує МОЗ

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підкреслив, що напередодні спілкувався з новопризначеним головою ОДА Ігорем Гриневецьким та попросив з'ясувати ситуацію щодо фактів, про які говорять, зокрема, волонтери.

Зрозуміло, інколи виникають питання у деяких лікарнях. Є напружена ситуація в Одесі та у Черкасах. Тому я звертаюся до місцевої влади, їхнє зобов'язання – забезпечити їх кисневими точками та концентраторами,
– додав урядовець.

Він запевнив, що додаткові гроші, про які просили на ці потреби у регіонах, виділили: на початку жовтня, потім ще 571 мільйон та 895 мільйонів нещодавно.

Більше про це Мертві з живими в одній палаті: Степанов відреагував на ситуацію в лікарні Одеси

Що відомо про колапс в одеській лікарні

  • В Одесі склалася критична ситуація з госпіталізацією пацієнтів з коронавірусом. За повідомленнями волонтерів, міська лікарня №5 на 90 ліжко-місць заповнилася за 1,5 дня після відкриття.
  • У самій лікарні не вистачає медперсоналу, а пацієнти та їхні родичі спостерігали картину з несвоєчасним вивезенням тіл померлих, які лежали в холі й палатах.
  • Після шокуючих фотографій з лікарні родичі пацієнтів спробували прорватися всередину медустанови. Тому військовослужбовці Національної гвардії взяли під охорону територію лікарні.