Про це він заявив на зустрічі зі своїми прихильниками у Техасі, повідомляє The New York Times.

Детальніше: Майкл Блумберг планує йти у президенти США: що про нього відомо

Мільярдер наголосив, що готовий виділити ці гроші з власної кишені, навіть якщо він сам не стане кандидатом від Демократичної партії. У цьому випадку він віддасть їх на підтримку свого суперника-демократа, який виграє праймеріз.

Представник передвиборного штабу Блумберга Кевін Шікі підкреслив, що Блумберг збирається стати "або кандидатом від демократів, або найважливішим спонсором кандидата від демократів".

Він має намір вигнати Трампа з Білого дому,
– заявив Шікі.

Опитування показують, що найпопулярнішими кандидатами від Демократичної партії є колишній віцепрезидент США Джо Байден і сенатор Берні Сандерс. Майкл Блумберг поки перебуває на п'ятому місці.

Що відомо про Майкла Блумберга?Статки Майкла Блумберга оцінюються в 52 мільярди доларів. Це майже в 17 разів більше, ніж статки Дональда Трампа (3,1 мільярда доларів).

Блумберг був банкіром на Волл-стріт, а потім заснував агентство фінансових новин, яке носить його ім'я. Він жертвує мільйони доларів на проєкти у галузі освіти та медицини. Блумберг спочатку підтримував демократів, але став республіканцем, щоб висунути свою кандидатуру на пост мера Нью-Йорка в 2001 році. Тричі переобирався на цю посаду і тільки у 2018 році відновив своє членство у Демократичній партії.

Він вважається помірним демократом і виступає за участь США у міжнародних угодах по контролю за кліматом. Блумберг також підтримує рух за контроль над продажем вогнепальної зброї.

Як закінчиться їхня боротьба і чи стане хтось із них президентом США – стане відомо у листопаді 2020 року.


Дональд Трамп vs Майкл Блумберг / інфографіка 24 каналу