Нагадаємо, депутати Верховної Ради підтримали рішення зробити католицьке Різдво 25 грудня вихідним, натомість 2 травня – стало робочим днем.

Можна сказати: яка різниця коли відзначати те, чи інше свято, і чи має бути це свято вихідним днем, чи ні. Але насправді – це має важливе символічне і ментальне значення. 25 грудня відзначають Різдво Христове велика кількість християн України – понад 11 тисяч громад. Переважна більшість Помісних Православних Церков у світі відзначають Різдво саме 25 грудня. Наші сусіди – Молдова та Білорусь ухвалили на законодавчому рівні запровадити 25 грудня і 7 січня святкування Різдва Христового і оголосити ці дні вихідними. Тепер так буде і в Україні,
зазначив Андрій Парубій.

Читайте також: Україна відривається від московських календарів, – Турчинов про святкування Різдва 25 грудня

При цьому в Україні 2 травня більше не буде вихідним. Це зробили для того, щоб не збільшувати кількість вихідних днів у році в країні. 1 травня ж відзначатиметься як День праці.

"Ми будуємо європейську державу, ми об’єднуємо українську націю – тому вважаю надзвичайно важливим і символічним відзначення Різдва Христового і запровадження вихідного і 25 грудня, і 7 січня. Звільняємось із московської ментальної окупації та повертаємося до родини вільних народів світу", – наголосив спікер парламенту.

До слова, у Верховній Раді пропонують скасувати 8 березня і перенесення вихідних днів на понеділок