Її суперниця від Демократичної партії Крістіна Гейл набрала 44,2% голосів. Тепер Спартц займе місце республіканки Сьюзен Брукс, яка вийшла на пенсію. Сайт 24 каналу розповідає все, що потрібно знати про життя та кар’єру Вікторії Спартц.

Читайте також Уродженка Чернігівщини увійшла до палати Конгресу США: що відомо

Біографія Спартц

Вікторія Спартц народилася 1 жовтня 1978 року у місті Носівка, Чернігівської області. Відомо, що вона закінчила Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана. Там вона отримала ступінь бакалавра міжнародної економіки та MBA. Пізніше Спартц здобула ступінь магістра з професійної бухгалтерії Університету Індіани, де потім залишилася викладати. Також вона пройшла вищу освітню програму Гарвардської школи бізнесу з питань охорони здоров’я.

До США Спартц емігрувала у 2000 році, а вже у 2006 році вона отримала громадянство. У 2000 році Вікторія Спартц вийшла заміж за Джейсона Спартца. Зараз подружжя виховує двох доньок – 13-річну Анну-Ліліану і 12-річну Вікторію-Інгрід.

Вікторя Спартц з родиною / Фото Facebook-сторінка Вікторії Спартц

Кар’єра

Після еміграції у США Спартц працювала в Університеті Індіани, пізніше вона стала фінансовим директором генеральної прокуратури штату Індіана. У 2017 році вона отримала місце сенатора в Конгресі штату Індіана. Тоді Спартц також балотувалася від республіканців та перемогла шістьох кандидатів. Також вона працювала у бухгалтерських фірмах "Великої четвірки". Наразі є головою Республіканської партії округу Гамільтон.

Цікаво

"Великою четвіркою" називають чотири найбільших у світі компанії, що надають аудиторські та консалтингові послуги (Компанії "Великої четвірки"). У список компаній Великої четвірки входять PricewaterhouseCoopers, Deloitte (Делойт), Ernst & Young (Ернст енд Янг) та KPMG.

У 2020 році Спартц потрапила до нижньої палати Конгресу США. Окрім цього Спартц має і власний бізнес в галузі фінансових консультацій, фермерському господарстві та нерухомості.

Ми це зробили! Ми виграли 5-й округ до Конгресу від штату Індіана, і я ніколи б не досягла цього без вас! Я хочу подякувати своєму чоловікові Джейсону, дочкам, родині, друзям та всім вам, хто підтримав нашу кампанію та проголосував за мене, – написала вона у Facebook.

Вікторя Спартц / Фото Facebook-сторінка Вікторії Спартц

Погляди

На офіційному сайті політикині сказано, що вона зростала в Україні за влади соціалістів, тому Спартц на власному досвіді відчула темну сторону соціалізму.

Цей досвід сформував її консервативну політичну філософію: обмежена влада завжди кращие, а фінансові та медичні рішення повинні ухвалювати люди на вільному ринку, а не бюрократи та лобісти, – написано на сайті.

Політичне гасло політикині – "Зупинимо соціалізм". Вона зазначала, що не раз відкрито зверталася до республіканських виборців і попереджала про небезпеку соціалізму. Також свою передвиборну кампанію Спартц вела з позиції бізнеследі.

Спартц була засновницею чайної вечірки округу Гамільтон і також була визнана в окрузі Гамільтон республіканською жінкою року.