Саме іммігранти створили Сполучені Штати Америки й поставили на чолі права людини на життя, свободу й процвітання, заявила Вікторія Спартц у коментарі "Радіо Свобода".

Цікаво Вікторія Спартц: біографія українки, яка підкорила політичний світ США

Я пишаюcь тим, що є однією з іммігрантів з чудовим українським корінням, яка представлятиме інтереси жителів Індіани в Палаті представників Конгресу США,
– наголосила політикиня.

Вона розповіла, що приїхала в Сполучені Штати 20 років тому, помістивши всі свої речі в одну валізу. Відтоді їй довелося важко працювати, щоб домогтися успіху.

"Я не могла навіть уявити, що зрештою працюватиму в Сенаті штату Індіана, а згодом матиму честь потрапити до Конгресу США", – зізналася Вікторія Спартц.

Корінна українка підкреслила, що її історія успіху доводить: гасло про американську мрію досі працює. Вона також поділилася очікуваннями від роботи в палаті представників Конгресу США.

"Я з нетерпінням чекаю, коли зможу зробити свій внесок, аби США стали маяком свободи й надії для людей по всьому світу, а також популяризуватиму вільний ринок і верховенство права в країнах, що потерпають від корупції та утисків. Мої найтепліші побажання українцям", – наголосила майбутня конгресменка.

Що відомо про Вікторію Спартц?


Це 42-річна американська політикиня, яка родом з села Носівки Чернігівської області. Вона закінчила Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана й до 22 років жила в Україні.

Після цього, у 2000 році, Вікторія переїхала в Сполучені Штати Америки. Вже через 6 років вона отримала американське громадянство, а згодом почала займатися політичною діяльністю.

У 2017 році політикиню обрали до Сенату штату Індіана, а на виборах 3 листопада 2020 року її обрали до палати представників Конгресу. Свою роботу там Вікторія Спартц, як й інші майбутні конгресмени, розпочне з 2021 року.