Річ у тім, що строки давності дозволили захисту клопотати про закриття справ. Про це інформує "Судовий репортер" з посиланням на дані з реєстру судових рішень.

Більше про Вілкула та Колєснікова – читайте у матеріалі 24 каналу

Обидвох політиків звинувачували у зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки. За це закон передбачає покарання у вигляді 6 років за ґратами, а термін давності справи становить 10 років.

Однак через деякий час справу перекваліфікували на службову недбалість. Це вже – злочин середньої тяжкості, що має строки давності у 5 років. Саме це й дозволило захисту клопотати про закриття справ.

Справи проти Вілкула і Колєснікова закрили ще 28 січня.

У чому звинувачували Вілкула та Колєснікова?Олександру Вілкулу спочатку закидали зловживання владою, що спричинило державі багатомільйонні збитки. За даними прокуратури, на посаді голови Дніпропетровської обладміністрації Вілкул надавав сільськогосподарські землі гірничо-збагачувальним комбінатам. Справу перекваліфікували на службову недбалість.

Колєснікову, який згодом очолив область, теж закидали спричинення збитків державі у понад 16 мільйонів гривень. Він дозволив приватизацію будівель науково-дослідного підприємства, яке займалося оснащенням оборонного комплексу. Зокрема, виробляло стволи реактивних систем залпового вогню "Град", "Смерч" та "Ураган".