Відповідне рішення прийняв Жовтневий суд Дніпра, пише "ТСН". Прокуратура просила взяти під арешт обох колишніх народних обранців.

Коротко про головне: Вілкул та Колєсніков під підозрою: що про це відомо

Спікер Жовтневого суду Дніпра Сергій Мельниченко сказав, що Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова взяв на поруки нардеп Дмитро Шпенов, пише "Радіо Свобода".

Рішення відпустити колишніх нардепів на поруки обґрунтовано тим, що "прокурор не довів, що менш м'які заходи не будуть забезпечувати ризики, які прокурор вважає доведеними". Він також додав, що на Вілкула та Колєснікова заведені кримінальні провадження за однією статтею – зловживання службовим становищем. До речі, Вілкул та Колєсніков були присутні на засіданні суду.

Зауважимо, що засідання суду раптово призначили напередодні ввечері. Інформація щодо дати і часу старанно приховувалася від преси.

Прокуратура оголосила підозру у злочинах колишнім нардепам від "Опоблоку" ще 5 вересня, не називаючи імен осіб. Проте відомо, що мовиться саме про Вілкула та Колєснікова.

У чому підозрюють Вілкула та Колєснікова?Олександру Вілкулу закидають зловживання владою, що спричинило державі багатомільйонні збитки. За даними прокуратури, на посаді голови Дніпропетровської обладміністрації Вілкул надавав сільськогосподарські землі гірничо-збагачувальним комбінатам.

Колєснікову, який згодом очолив область, теж закидають спричинення збитків державі у понад 16 мільйонів гривень. Він дозволив приватизацію будівель науково-дослідного підприємства, яке займалося оснащенням оборонного комплексу. Зокрема, виробляло стволи реактивних систем залпового вогню "Град", "Смерч" та "Ураган".