Українці 25 жовтня відповідали на п’ять питань від Володимира Зеленського. Одне з ним стосувалося можливості створення вільної економічної зони на Донбасі. Про подальші кроки у зв’язку з реакцією людей на таку ідею проінформував голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, пише 24 канал.

Дізнайтеся більше Українці взяли участь у всенародному опитуванні від Зеленського: які результати

Що стосується вільної економічної зони, то з урахуванням масштабу підтримки це питання ще потребує дискусії в суспільстві,
– зазначив Корнієнко.

До слова, "Слуга народу" опублікувала результати опрацювань 75% анкет опитування. Відповідно до них, менша половина українців (47%) підтримала створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей. Майже стільки ж (46,48%) виступили проти.

Як українці відповіли на інші запитання всенародного опитування

  • Довічне ув'язнення за масштабну корупцію підтримали 82,97% українців, які взяли участь в опитуванні. Ця ідея не сподобалась лише 13,87% респондентам;
  • Скорочення кількості нардепів до 300 підтримали 89,6% опитаних, а не підтримали – 7,12%;
  • Легалізацію медичного канабісу підтримали 64,88% респондентів, а не підтримали – 29,53%;
  • Право України на використання безпекових гарантій, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення територіальної цілісності підтримали 74,21% учасників опитування, але 17,21% – проти цього.