Кабмін намагався підготувати такий проєкт бюджету до другого читання, який був би реально підкріплений як за видатками, так і за доходами. Таку думку висловив в ефірі 24 каналу представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Василь Мокан.

Актуально Мінімальна зарплата у 2021: розмір та наслідки підвищення

Держбюджет став реалістичнішим

За його словами, Кабмін врахував те, що процес узгодження основних показників, зокрема з фінансовими партнерами, затягнувся.

Він став більш реалістичним. Він зменшив не тільки дефіцит, але й оптимізував деякі витрати. Також він врахував ті бюджетні висновки, які надавала Верховна Рада до голосування першого читання,
– зазначив Мокан.

Деякі проблеми залишаються

Представник Кабміну відзначив, попри те, що у Держбюджеті-2021 залишається кілька проблем, він оптимістично налаштований на його ухвалення.

"Не голосувати за нього – набагато гірший сценарій з дуже багатьох причин, аніж ухвалити головний кошторис", – відзначив Мокан.

Коли буде засідання профільного комітету

Також він додав, що згідно з регламентом, бюджетний комітет має 10 днів на розгляд. "Я думаю, що засідання буде на наступному тижні. Держбюджет ухвалять, скоріш за все, всередині грудня". – сказав представник Кабміну.

Новий проєкт Держбюджету-2021: цифри

  • Згідно з новим законопроєктом, доходи України зростуть і сягнуть 1 трильйона 71 мільйона гривень. Це на 96 мільярдів більше, ніж у 2020 році.
  • Видатки закріпили на рівні 1 трильйона 328 мільярдів гривень.
  • Дефіцит бюджету скоротили від 6% до 5,5% від ВВП. Ріст внутрішнього валового продукту спрогнозували на рівні 4,6%.
  • Інфляцію заклали у 7,3%.