Дії водія, який спричинив масштабну ДТП у Києві, правоохоронці кваліфікували за частиною 3 статті 286 ККУ (порушення правил дорожнього руху, яке спричинило загибель двох і більше людей). Про це розповіли у пресслужбі прокуратури Києва.

Детально про подію На Майдані у Києві позашляховик на величезній швидкості збив людей, є загиблі: відео 18+

66-річному чоловікові повідомили про підозру. Наразі підозрюваний перебуває у лікарні під охороною. Питання щодо обрання йому запобіжного заходу – у процесі розгляду.

Якщо вину водія доведуть у суді, то покарати його можуть позбавленням волі на строк від 3 до 8 років (із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном до 3 років або без такого).

Коротко про аварію на Майдані Незалежності з трагічними наслідками

  • 30 жовтня в Києві на Майдані Незалежності близько 16:00 водій позашляховика Land Rover втратив контроль за керуванням і виїхав у пішохідну зону.
  • Під колеса потрапили кілька людей, які перебували біля зупинки громадського транспорту. Позашляховик продовжив рух до вулиці Хрещатик, протаранив ще кілька авто та збивав людей.
  • На жаль, дві жінки 1941 року народження та 1990 року народження загинули на місці. Ще троє людей (серед них і 5-місячна дитина) зазнали травм та потрапили до лікарні.
  • Тест драгером на місці трагедії не показав перевищення норми алкоголю в крові водія. Попередньо причиною смертельної ДТП на Майдані Незалежності називають те, що водій знепритомнів.

ДТП зі смертельними наслідками у Києві на Майдані 30 жовтня: відео 18+

До теми Смертельна ДТП на Майдані Незалежності: що відомо про винуватця