Перемир'я розпочне діяти з 18 жовтня

Припинити обстріли повинні з опівночі за місцевим часом. Про таке рішення повідомило Міністерство закордонних справ Вірменії на своєму офіційному сайті.

На тему Житлові квартали міста в Азербайджані обстріляли ракетами: кількість жертв зросла – фото, відео

Дане рішення ухвалене вслід за заявами президентів Французької Республіки, Російської Федерації та Сполучених Штатів Америки, які представляють країни-співголови Мінської групи ОБСЄ від 1 жовтня 2020 року, за заявою співголів Мінської групи ОБСЄ від 5 жовтня 2020 року і відповідно до Московської заяви від 10 жовтня 2020 року,
– мовиться на сайті вірменського МЗС.

Підтвердили інформацію про перемир'я і в Азербайджані. Тим часом, у МЗС невизнаної республіки Нагірний Карабах зазначили,що планують дотримуватись режиму тиші.

Попереднє припинення вогню тривало лише кілька годин

Зазначимо, що 9 жовтня міністри закордонних справ Вірменії та Азербайджану зібрались за столом переговорів у Москві. Результатом багатогодинних переговорів стала домовленість про припинення бойових дій з 12:00 10 жовтня.

Обстріли вдалось припинити тільки надвечір – проте лише на кілька годин. У зриві домовленостей сторони звинувачували одна одну.

Що відомо про конфлікт щодо Нагірного Карабаху?

Протистояння між Азербайджаном та Вірменією за Нагірний Карабах триває не одне десятиліття. Активні бойові дії відновились 27 вересня 2020 року. Сторони заявляли про загибель, як військових, так і цивільних.
Міжнародна спільнота закликала Єреван та Баку до припинення обстрілів.