Азербайджан продовжує артобстріли, – Єреван

У Вірменії зазначили, що противник 13 жовтня продовжив ракетно-артилерійський обстріл на лінії зіткнення. Про це повідомила речниця Міноборони країни Шушан Степанян у фейсбуці.

До теми Перед загостренням у Карабаху Азербайджан масово скупляв турецьку військову техніку

Вранці ворог відновив операції, які підтримували активний артилерійський вогонь на південному, північному, північному та східному напрямках. Противник особливо активний у північно-східній частині лінії фронту,
– написала Степанян.

Баку теж звинувачує Єреван в обстрілах

В Азербайджані теж закидають Вірменії порушення. У Баку кажуть, що військові противника обстрілюють три райони поблизу Нагірного Карабаху – Геранбойський, Тертерський і Агдамський.

В ООН вважають неприйнятними порушення

Тим часом, в ООН занепокоєні перебігом подій у Нагірному Карабасі. В Організації вважають неприйнятними порушення домовленостей, адже через бойові дії страждає цивільне населення. Про це заявив прессекретар ООН Стефан Дюжаррік, інформує "РБК-Україна".

Генеральний секретар знову нагадує сторонам, що, відповідно до міжнародного гуманітарного права, вони зобов'язані захищати цивільне населення і цивільну інфраструктуру, а також утримуватися від будь-яких дій, які можуть призвести до розширення зони бойових дій за межі безпосередньої зони конфлікту,
– зазначив Дюжаррік.

Головне про зірване перемир'я у Нагірному Карабасі

  • 9 жовтня міністри закордонних справ країн-учасниць конфлікту провели переговори у Москві.
  • Сторони домовились про режим припинення вогню з 10 жовтня. Проте вдалось зупинити обстріли лише на кілька годин.
  • Азербайджан повідомив, що його війська взяли під контроль ще кілька населених пунктів.
  • Те, що перемир'я у Карабасі немає, підтвердили й у Єревані.