Вірменія попросила в Азербайджан відтермінувати термін повного виведення військ, повідомляє видання "Sputnik Азербайджан".

Цікаво Вірменія назвала кількість загиблих військових у війні за Нагірний Карабах

Причиною на це стала значна завантаженість єдиної дороги з Кельбаджару до Вірменії, адже покидають район не лише військові, а й цивільні. Азербайджан відповів згодою та дозволив відтермінувати дедлайн до 25 листопада.

Враховуючи завантаженість єдиної дороги з Кельбаджару до Вірменії та погодні умови, Азербайджан відповів на прохання Вірменії згодою,
– підкреслив керівник відділу зовнішньої політики президента Азербайджану Хікмет Гаджієв.

При цьому термін виходу вірменських військ з Агдамського й Лачинського районів не змінився. Тепер першим районом, який мають звільнити, стане Агдамський – 20 листопада. З Лачинського району Вірменія має вийти до 1 грудня.

карта домовленостей Азербайджану й Вірменії
Суть домовленостей Азербайджану й Вірменії на карті / Інфографіка Anadolu

Про що ще домовилися Азербайджан і Вірменія

  • За підписаними домовленостями, Вірменія залишається в Нагірному Карабаху, але ті території, які повернув Азербайджан, він залишає за собою.
  • Сторони також домовлялися провести обмін військовополоненими. Контролювати ситуацію з дотриманням домовленостей мають російські "миротворці", які вже перекинули в Азербайджан понад 1 тисячу одиниць техніки.