Угоду вважають невигідною для Вірменії. На протести люди почали виходити з 9 листопада. У той день вони навіть захопили будівлю уряду, розгромили кабінет прем’єра та навіть побили спікера парламенту. Останній масштабний протест у країні зафіксували 21 листопада і ось знову – 30 листопада люди зібралися на центральних вулицях Єревана з незмінною вимогою, пише 24 канал з посиланням на місцеві ЗМІ.

Дивіться також Показали запуск вірменських ракет по азербайджанських військах під час війни: відео

Вірменська опозиція та протестувальники перекрили центральний проспект Єревана Маштоца. Туди вже стягнули значні сили правоохоронців.

Нікол, зрадник, Нікол, подай у відставку!
– вигукують демонстранти.

Водночас силовики просять людей розходитися по домівках, деяких протестувальників затримують і заводять в поліцейські автобуси.

правоохоронці
Правоохоронці намагаються відтіснити людей

Цікаво, що новою передумовою для протестів могло стати те, що 26 листопада парламент Вірменії не підтримали ініціативу про скасування воєнного стану у країні.

Протести у Єревані: відео

У правлячій фракції "Мій крок" пояснили відмову необхідністю забезпечення безпеки на кордоні з Азербайджаном, протяжність якої після підписання тристоронньої угоди щодо Нагірного Карабаху сягнула 520 кілометрів.

Але! Саме скасування воєнного стану дозволить ініціювати процес відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна, якого й звинувачують у підписанні невигідної угоди щодо Карабаху.

Мирна угода щодо Карабаху: основні пункти

  • У Нагірний Карабах на 5 років вводять російських миротворців.
  • Вірменія та Азербайджан залишаються на зайнятих позиціях.
  • Вірменія повертає Азербайджану низку зайнятих територій.
  • Обмін військовополоненими, усі транспортні вузли у Карабасі мають бути розблоковані.