Азербайджан заявив про вибух на вірменському складі

За інформацією Міністерство оборони Азербайджану, вибух пролунав на вірменському складі з боєприпасами. Про це повідомляє Azpolitika.

Важливо Президент Азербайджану готовий до завершення війни у Карабасі, але є умова

У Міністерстві оборони Азербайджану наголосили, що склад боєприпасів вірмени використовували для забезпечення артилерійських та інших підрозділів в Агдері зброєю і боєприпасами.

Влада Вірменії наразі не прокоментувала інформацію про вибух.

Вірменія заявила про обстріл з боку Азербайджану

У Вірменії звинуватили Азербайджан в обстрілі житлової частини Степанакерту. Також повідомляється, що вранці 6 листопада в Степанакерті рятувальники витягли з-під завалів тіла 3 мирних громадян. Вони загинули внаслідок попадання снаряда в житловий будинок.

Наслідки конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

  • Генпрокуратура Азербайджану заявляє, що з початку загострення конфлікту у Нагірному Карабасі загинули 92 мирних жителі, ще 404 людини постраждали.
  • Кількість зруйнованих приватних будинків дорівнює 2971 об'єкта, також зросла кількість зруйнованих інших цивільних об'єктів – з 502 до 504.

Актуально Азербайджан взяв під свій контроль ще 7 населених пунктів у Карабасі: заява Алієва

За що воюють у Нагірному Карабасі

  • Конфлікт навколо Нагірного Карабаху триває вже понад 30 років, але наприкінці вересня 2020 року розгорівся з новою силою.
  • Більшу частину Нагірного Карабаху складають етнічні вірмени. Тож не дивно, що цей регіон ще раніше заявив про своє бажання стати частиною Вірменської РСР.
  • Однак ще до розпаду Радянського Союзу й утворення незалежних Вірменії та Азербайджану Нагірно-Карабаська автономна область входила до складу Азербайджанської РСР.
  • Серйозні збройні сутички почалися ще у 1990 році. У 1992 році нагірнокарабаський парламент проголосив незалежність так званої Нагірно-Карабаської Республіки.
  • Лише у 1994 році сторони підписали бішкекський протокол, який передбачав припинення вогню. Попри це, у районі Нагірного Карабаху між країнами час від часу відбувалися збройні сутички, які не переростали в масштабні військові дії.

Азербайджан і Вірменія поновили бойові дії: дивіться відео