У Боярці мешканці однієї із багатоповерхівок взимку постійно мерзли. Тому власники понад двох третин квартир вирішили перейти на індивідуальне опалення. Здебільшого користуються конвекторами чи котлами. Хоча у цій квартирі, розповідає її власниця Лариса, віддали перевагу керамічним електронагрівальним панелям.

За словами фахівців, на відміну від кондиціонера панелі не сушать повітря. Регулювати подачу тепла дозволяють датчики, які можна встановити в кожній кімнаті. А це додаткова можливість заощадити, – зауважують експерти.

Одна електропанель обігріває щонайменше 7 квадратних метрів. Втім, одного елементу може вистачити на 10 квадратних метрів. Приміром у квартирі, що належить пані Ларисі на 74 метри знадобилося 7 панелей. Бо помешкання оздоблене сучасними вікнами та дверима, а також шаром утеплювача ззовні. Відтак, тепловтрати мінімальні. Пояснюють фахівці. Доволі вигідно використовувати електроопалення в приватних будинках.

В середньому електроопалення дозволяє знизити рахунки за комуналку утричі. Одна панель коштує 1200 гривень, а регулятор температури – 300. За словами фахівців, таке обладнання для 50-метрової квартири окупається за чотири опалювальні сезони. Термін експлуатації – 30 років. Цікаво, що ця запатентована технологія – ноу-хау українських винахідників.

Читайте також: Заощадити на комунальних послугах дозволяють нові технології