Через таку кількість замовлень система платежів ввела фінансовий моніторинг транзакцій. Про це у коментарі "Суспільному" розповіла генеральна директорка видавництва Юлія Орлова.

Читайте також Львівська облрада закупить для шкіл понад 3 тисячі примірників "Справи Василя Стуса"

За її словами, платежі проходять повільніше, тому видавництво не може сказати, скільки замовлень вже оплатили.

Фінмоніторинг ми не можемо скасувати. Нам показувало, що в нас було по три замовлення в секунду. Не кожну секунду, але й таке було,
– зазначила Орлова.

Наразі у видавництві не вирішили, наскільки великим буде новий тираж. Спершу планували 10 тисяч, потім – більше. "На 15 тисяч у нас не вистачило паперу, і його ніде немає, тому що зараз вибори, і весь папір пішов на них", – уточнила гендиректорка видавництва.

Та додала, що, ймовірно, зупиняться таки на 15 тисячах. А далі збиратимуть замовлення, і якщо вони ще будуть, тоді надрукують наступний тираж.

Заборона "Справи про Василя Стуса": основне

  • 19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюджувати книгу Кіпіані "Справа Василя Стуса" без дозволу Медведчука. Суд визнав, що деякі фрази у книзі "порушують честь та гідність" кума Путіна.
  • Рішення приймала скандальна суддя Марина Заставенко з Донецька.
  • Попри заборону суду видавництво Vivat вирішило надрукувати ще один наклад книги "Справа Василя Стуса", бо рішення за позовом Медведчука ще не набрало чинності.