Про це заявили президент Азербайджану Ільхам Алієв та глава пресслужби Міноборони країни Вагіф Даргяхли, передає haqqin.az.

До теми Війна у Нагірному Карабасі: Вірменія оголосила воєнний стан і загальну мобілізацію

Наразі азербайджанська армія завдає ударів по військових позиціях ворога, і в результаті цих ударів виведено з ладу велику кількість військової техніки противника,
– розповів Алієв.

Президент Азербайджану також наголосив: вранці 27 вересня збройні сили Вірменії з важкої артилерії та інших видів озброєння піддали обстрілу населені пункти і військові позиції країни.

За словами Алієва, у результаті обстрілів є втрати, а також поранені серед цивільного населення і військовослужбовців.

Азербайджан захопив кілька селищ

Згодом у Міноборони Азербайджану заявили, що під час операції були знищені пости в напрямку Агдаринського району і Муровдагу, а панівні висоти взяті під контроль.

"Під час контрнаступу азербайджанська армія прорвала лінію оборони Збройних сил Вірменії та звільнила селища Гараханбейлі, Гервенд, селище Горадіз, Боюк Марджанли і Рюзгар", – передають у відомстві.

Вірменія спростовує заяви Азербайджану

Водночас Вірменія поки спростовує таку інформацію та натомість публікує відео знищень військової техніки Азербайджану.

Вірменія оприлюднила кадри знищення танків Азербайджану: відео

Поширене Міністерством оборони Азербайджану повідомлення про те, що азербайджанська армія нібито захопила 6 населених пунктів, не відповідає дійсності. Це чергова інформаційна провокація азербайджанської пропаганди,
– написала на своїй фейсбук-сторінці речниця Міністерства оборони Вірменії Шушан Степанян.

Поновлення військових дій між Вірменією і Азербайджаном: коротко про головне

  • Вранці 27 вересня між Азербайджаном і Вірменією поновилися воєнні дії. Відбулося загострення конфлікту у Нагірному Карабасі.
  • Вірменія переконує, що Азербайджан почав наступ, завдавши ракетних ударів.
  • Тим часом офіційний Баку заявляє, що Збройні сили Вірменії обстріляли з мінометів і великокаліберної зброї населені пункти на лінії зіткнення.
  • Тим часом представники так званої влади невизнаної Нагірно-Карабахської республіки, стверджують, що їхня столиця Степанакерт зазнала артобстрілу.

Що відомо про конфлікт у Нагірному Карабасі?

Азербайджан на початку 1990-х років втратив контроль над територією Нагірного Карабаху та 7 районів в результаті конфлікту з вірменським населенням регіону та Вірменією.

Режим припинення вогню між Вірменією та самопроголошеною Нагірно-Карабаською республікою з одного боку і Азербайджаном з іншого боку було встановлено в травні 1994 року.

Наразі переговорний процес йде за посередництва мінської групи ОБСЄ, створеної в 1992 році. У неї входять Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Німеччина, Італія, Швеція, Фінляндія та Туреччина. Співголовами групи є Росія, Франція та США.