Єреван вимагає від Баку припинити напади на населення вздовж вірменсько-азербайджанського кордону. Про це мовиться у заяві вірменського представництва в ЄСПЛ.

Важливо Війна у Нагірному Карабасі: Вірменія оголосила воєнний стан і загальну мобілізацію

Вірменія звинувачує азербайджанську сторону у нападах на мирне населення, цивільні об'єкти та населені пункти в Нагірному Карабасі.

Крім того, Генпрокуратура Вірменії відкрила кримінальні провадження за фактом злочинів азербайджанських військових щодо мирного населення та цивільних об'єктів.

Ескалація конфлікту в Нагірному Карабасі: останні новини

  • Бойові дії в районі лінії розмежування поновилися приблизно о 6 ранку 27 вересня. За версією Азербайджану, війська Вірменії "здійснили масштабні провокації" та завдали інтенсивного обстрілу по селах і позиціям азербайджанської армії в прифронтовій зоні.
  • Через це азербайджанські війська почали контрнаступальну операцію всім фронтам, під час якої на різних напрямках було знищено 12 одиниць зенітно-ракетних комплексів OSA підрозділів протиповітряної оборони Вірменії.
  • Влада Азербайджану побоюючись провокацій з боку Вірменії обмежила доступ до інтернету по всій території держави.
  • Збройні сили Азербайджану взяли під контроль 4 селища Фізулінського району і 2 села Джебраїльського району в Нагірному Карабасі.
  • У невизнаній "Нагірно-Карабаській республіці" заявили про перших жертв. Місцевий "омбудсмен" повідомив про 30 поранених цивільних і двох постраждалих. Загалом же під обстріли від ранку потрапили близько 50 населених пунктів у Нагірному Карабасі.

Азербайджан і Вірменія поновили бойові дії: дивіться відео