Про це заявляє журналіст видання New York Times, пише Gordonua.com.

Оскільки санкції та дипломатія не допомогли проти російської агресії, вкрай важливо, щоб Сполучені Штати та їх союзники вжили нових заходів, які схилять Росію до переговорів, вважає автор статті.

Читайте також: Пора США серйозно допомогти Україні, — Пайфер

Путін заперечує безпосередню участь своїх військ у конфлікті на сході України і не пояснює, чого він намагається досягти, пише журналіст видання. Російські офіційні особи вважають, що Москва не зацікавлена в анексії Східної України, як це було з Кримом. Автор припускає, що метою Кремля є Українська федерація, в якій проросійські провінції матимуть відносну автономію, поряд із запевненнями, що Україна не буде рухатися до вступу в НАТО.

Читайте також: Якщо ми не допоможемо Україні, то Росія переможе, — Президент Естонії

"Заманливо зосередитися на покаранні Путіна, але основною метою має бути припинення бойових дій, щоб Україна могла, нарешті, взяти на себе важке завдання реформування і відродження економіки. Тоді Захід повинен ясно дати зрозуміти Путіну, що якщо федерація — його мета, Сполучені Штати і їх союзники будуть активно використовувати свій вплив на Київ для пошуку робочого механізму", — пише New York Times.

Якщо стане очевидно, що Путін і терористи створюють у Східній Україні "повстанський анклав", такий як у Придністров'ї, Абхазії і Південної Осетії, то Сполучені Штати і Європа буде змушені посилити тиск, резюмує журналіст.

Додамо, в оборонному відомстві США вже тривалий час вивчають можливості надання Україні летальної зброї, і зараз це питання залишається "на столі".