Фото трофею опублікував на своїй сторінці волонтер Юрій Мисягін.

За його словами, кулемет потрапив до українців під час боїв на Світлодарській дузі, коли українські війська зайняли стратегічно важливий ліс. Саме з нього бойовики постійно обстрілювали позиції українських бійців.

Це бойовий трофей і ще один доказ того, що зброю "орки" отримують від сусідів, так як дата виготовлення на ньому стоїть 1993 рік. Ось так, наші прості пацани з кулеметами "Максим" 20-30-х років, рушницями "Мосінка" 10-30-х років і "СВД" 70-х років, автоматами і кулеметами Калашникова 60-80-х років, б'ють "орків", успішно вирішують бойові завдання і потихеньку рухаються вперед,
– підсумував Юрій Мисягін.

Читайте також: Журналісти та волонтери встановили імена 4 загиблих воїнів на Світлодарській дузі

Слід зазначити, що це кулемет "Утес", який став відомий широкому загалу після сюжету російської пропаганди, де російський актор Михайло Пореченков намагався поцілити в українських військових. Тоді, наприкінці жовтня 2014 року Михайло Пореченков, прибувши до Донецька, особисто взяв участь в обстрілі підрозділу українських Збройних Сил, які утримували Донецький аеропорт. Відео з такими кадрами опубліковано у мережі у вільному доступі.