Таку думку він висловив у коментарі "Апострофу".

За його словами, "заколот" проти ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького ні до чого не призведе. А конфлікт між ним та так званим "міністром внутрішніх справ" Ігорем Корнетом безпосередньо пов'язаний з Москвою.

Читайте також: Збулася мрія Януковича, – журналіст про "військовий переворот" у Луганську

Конфлікт є насправді не між Корнетом і Плотницьким, а між помічником президента РФ Владиславом Сурковим (куратор так званих "ЛДНР", – "24") і ФСБ,
– переконаний Гармаш.

Журналіст пояснив, що російська ФСБ курує силовиків "ЛНР", а Владислав Сурков контролює лідерів цих "республік", зокрема, Ігоря Плотницького.

"Тут особливої інтриги не буде. По-перше, у Суркова є доступ до Путіна. І я думаю, що він, в тому числі і в зв'язку з подіями в Луганську, організував той дзвінок Путіна лідерам так званих "республік", що було розцінено як ледь не політичне їх визнання", – зазначив він.

А по-друге – підпис Плотницького стоїть під Мінськими угодами. Якщо його зараз "прибрати" – весь процес, який і так нелегітимний, втратить навіть приблизну легітимність.

Природно, цим може скористатися Україна, тому навряд чи Росія зараз піде на усунення Захарченка та Плотницького, навіть якщо вони не будуть дуже влаштовувати Кремль,
– підсумував донецький журналіст.

Нагадаємо, 21 листопада екс-глава "МВС "ЛНР" Ігор Корнет влаштував у Луганську "військовий переворот".

Також у захопленому Луганську відключили телебачення, радіомовлення та мобільний зв'язок.