Як пояснив Устенко, гроші у фонді для цього є. Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів, пише 24 канал.

Важливо У Зеленського не виключають локдаун в Україні: за якої умови його запровадять

Устенко додав, що президент обговорив із Міністерством фінансів озвучені ним пропозиції, тож у разі затвердження цю програму профінансують.

Мінфін знає і воно упевнене, що має змогу виконати те, про що говорить президент у своєму влозі,
– сказав радник Зеленського.

За словами радника глави держави, законопроєкт про новий пакет допомоги бізнесу передбачає також додаткові компенсатори на випадок повного локдауну.

Як влада збирається допомагати бізнесу

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що найближчим часом до парламенту внесуть законопроєкти про допомогу бізнесу та громадянам в умовах карантину.
  • Планується, що підприємці, чий бізнес постраждав під час карантину, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тисяч гривень.
  • Також передбачать компенсацію підприємцям за збереження робочих місць. Отримати гроші можна буде, зайшовши в додаток "Дія". У ньому необхідно буде ввести персональні дані та номер банківської карти.
  • Після того, як протягом кількох днів дані підприємця перевірять, йому виплатять допомогу.

Цікаво Розкажіть про улюблені кафешки: Зеленський вигадав, як підтримати бізнес на карантині

Як на український бізнес вплинув карантин

  • Вже після першої хвилі карантинних обмежень, яку запровадив уряд у березні 2020 року, чимала частина підприємств не змогли відкритися.
  • Тож, новину про запровадження в Україні карантину вихідного дня, підприємці сприйняли вкрай негативно. Вони побоюються, що карантин може знищити їх бізнес.
  • Найбільш уразливими є середній та малий бізнес, який потребує додаткової підтримки від держави у непрості часи пандемії.

Карантин в Україні
Карантин в Україні / Інфографіка 24 каналу