Таку думку сайту "24" висловив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

За словами політолога, влада не готова доводити свою правоту громадянам, вступати в предметний діалог, шукати альтернативу і точки дотику. Але готова до силових варіантів, у тому числі, через репресії.

Читайте також: Державна міграційна служба має всі підстави екстрадувати Саакашвілі, – Луценко

"Заяви, що намети фінансує екс-регіонал Олійник, який переховується в Росії, про руку Москви, свідчать, що готується силовий варіант розгону наметового містечка. Це спровокує незадоволення українців, тому що буде явна несправедливість влади щодо протестуючих, які б вимоги вони не висували. Це призведе до нового витка нестабільності і протистояння. Це відверта дурість з боку влади", – переконаний Кулик.

Експерт вважає, що влада діє у такий спосіб, тому що переоцінює власну підтримку серед населення. Як говорить Віталій Кулик, влада вважає, що не існує революційної ситуації, а критична маса незадоволених не дозріла до політичного протесту, тому не вийде на вулицю.

Так, з тими вождями, які зараз є біля парламенту, і вимогами про велику політичну реформу – українці масово не вийдуть на вулиці. Але протестувальники змінюють формати і вимоги. Зокрема, вимагають ухвалення закону про імпічмент президенту. І це лякає владу,
– наголосив Віталій Кулик.

Нагадаємо, 17 жовтня під стінами Верховної Ради розпочалась акція протесту. Її учасники вимагають зняття депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду та зміни виборчого законодавства. 24 жовтня генпрокурор Юрій Луценко під час засідання Ради регіонального розвитку заявив, що учасники мітингу біля будівлі Верховної Ради нібито готують силовий переворот у країні та фінансуються з-за кордону.

Більш детально про акції протесту і вплив на майбутні вибори до парламенту читайте в матеріалі: До бар’єру: акції протесту – початок парламентських виборів?