Про свою невинуватість та політичність справи Вадим Чорний заявив журналістам 20 серпня у залі суду. Це сталося після оголошення судом рішення про арешт Чорного, пише УНІАН.

Детальніше про те, як суд заарештував Вадима Чорного – власника готелю "Токіо Стар", де в пожежі загинули 9 осіб

"Треба розуміти, що це – політичне замовлення. Суддя виконував замовлення. Сподіваюся, я продемонстрував, що всі можливі засоби протипожежного захисту у нас були", – сказав Чорний.

За його словами, протоколи допиту підтверджують, що протипожежний захист у готелі працював ефективно. Самі ж постояльці готелю на допитах підтвердили, що персонал "Токіо Стар" виводив їх з палаючої будівлі. Ще ж і надто – сигнал про пожежу вчасно відправили на спеціалізований пульт, але відповідальні служби начебто "вчасно не приїхали" і це "питання до них".

Один із адвокатів підозрюваного заявив, що заздалегідь підготував апеляцію, бо "розумів, що відбувається". За його ж словами, на підзахисного чинять тиск і він лише сподівається на об'єктивність апеляційного суду.

Він також не розуміє, чому суд арештував Чорного. Мовляв, у матеріалах слідства не вказані причини займання і не визначені конкретні порушення пожежної безпеки, якими дорікають власнику "Токіо Стар".

Дивіться відео 24 каналу, як Чорному обирали запобіжний захід:

Коротко про пожежу в "Токіо Стар"

У ніч на 17 серпня в Одесі спалахнув готель "Токіо Стар". Відомо, що 9 людей загинули і ще 10 постраждали. Вогонь охопив понад тисячу квадратних метрів площі, а загалом у готелі під час пожежі перебували приблизно 200 людей.

Читайте також: Власник згорілого готелю "Токіо Стар" зібрав три валізи грошей і вивіз

Поліція розглядає три основні версії пожежі: порушення правил пожежної безпеки, необережне використання вогню постояльцями готелю, інсценування пожежі з метою приховування вбивства (згодом цю версію відкинули).