Партія регіонів хоче взяти контроль на місцевих виборах. Відтак незадовго до волевиявлення кандидати в мери перебігають до лав біло-блакитної політсили. Уже регіоналами стали учасники перегонів на посаду міського голови Дніпропетровська Іван Куличенко та Миколаєва Володимир Чайка. Дехто ж з кандидатів не змінює своєї партприналежності, втім, по суті, йде у мери під егідою провладної сили. Хто ж візьме владу у містах читайте на шпальтах “Українського тижня” у статті “Меру-мир”.

Інвестиційного буму, який обіцяли після президентських виборів - не сталось. Вливати гроші з-за кордону в українську економіку іноземці не хочуть. До того ж індекс інвестиційної привабливості країни в ІІI кварталі цього року знизився з 3,25 до 3,2 балів за 5-бальною шкалою. І хоч ситуація з поверненням ПДВ покращилась, і надалі інвестори скаржаться на проблеми з розмитненням коштів. Втім для іноземців все цікавіші стають так звані “грінфілди”, тобто проекти з нуля. Хто і скільки вливатиме грошей в українську економіку знає видання “Власть денег”, читайте у роботі “Нулевые інвестиции”.

Чверть українців, а це 6 мільйонів власників платіжних карток не знають, що ними можна розраховуватись у торговельних пунктах. Головною причиною такої боязні перед грошима на пластику експерти називають фінансове невігластво наших співгромадян. Найчастіше українці не використовують пластикову картку, бо бояться за те, що касир стягне додаткову комісію. Про активи і пасивність українців у сфері послуг читайте на сторінках газети "Дело" у матеріалі “Украинцы "пластика" бояться”.