Це правило почне діяти вже з 1 січня 2021 року. Про це повідомляє "Крим. Реалії".

До теми У кримчан з кранів вже тиждень тече коричнева вода: фото

"Якщо після закінчення дії мораторію, тобто після 1 січня 2021 року, не буде врегульовано питання в частині погашення заборгованості, ГУП РК "Вода Криму" відновить обмеження послуг", – зазначило так зване підприємство "Вода Криму".

Як кримчани зможуть відновити постачання

Щоб відновити послуги, необхідно буде повністю погасити заборгованість та оплатити витрати, які були завдані підприємству через обмеження і відновлення цих послуг. Також кримчани будуть змушені оплатити штраф, пеню.

Дефіцит води в Криму: що відомо

  • До 2014 року потреби Криму у прісній воді до 85% забезпечувала Україна. Постачання відбувалось через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Припинити поставку були змушені через окупацію Криму.
  • Про те, що ситуація з водою у Криму стала критичною, стало відомо у 2020 році. експерти прогнозують екологічну катастрофу на півострові.
  • Підконтрольний Кремлю глава Криму Сергій Аксьонов зауважив, що Росія може визнати надзвичайною ситуацію з водопостачанням Криму.
  • Моніторингова місія ООН в Україні наголосила, що, згідно з міжнародним правом, повну відповідальність за забезпечення населення Криму водою несе саме Росія.
  • Наразі в Україні чиновники сперечаються, чи варто відновлювати водопостачання. Однак більшість вважає, що воду на півострів почнуть подавати тільки після деокупації Криму.