Волкер зазначив, що Україна робить кроки до миру, а проросійські бойовики зривають цей процес, про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

Важливо: Загибель чотирьох воїнів на Донбасі: у ЗСУ розповіли про обставини трагедії

Бойовики 6 серпня попри "перемир’я" бойовики обстріляли українські позиції – загинули чотири українських воїни.

Надзвичайно розчарований новими порушеннями режиму припинення вогню, що призвело до вбивства чотирьох українських військових силами, які підтримує Росія, – особливо в той час, коли новий президент України робить жести до миру,
– зазначив Волкер.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що смертельний обстріл українських військових у районі Павлополя спрямований на підрив не тільки перемир’я, яке мало б тривати на Донбасі, але й переговорного процесу загалом.

Секретар РНБО Олександр Данилюк також наголосив, що обстріли є грубим порушенням перемир’я, укладеного на Донбасі в рамках мінського процесу. І Україна обов'язково на них відреагує.

Про яке перемир'я мовиться?Воно почало діяти від початку доби 21 липня уздовж усієї лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях. Про перемир'я сторони конфлікту домовилися у Мінську.

"Режим тиші" передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння. Утім, від початку перемир'я бойовики періодично обстрілюють українські позиції.


Карта окупованих територій українського Донбасу