main logo

Володимир Володимирович Путін - чинний президент Росії, який обіймає цю посаду вже сумарно 18 років. З 2012 року - головнокомандувач збройних сил Російської Федерації.

Хто такий Володимир Володимирович Путін

Народився у 1952 році в Ленінграді. Вік - 69 років. Найстаршим президентом Росії є Борис Єльцин, який привів теперішнього президента до влади, а наймолодшим - Дмитро Медведєв, поплічник Володимира Путіна та член пропутінського уряду.

Отримав юридичну освіту в Ленінградському університеті імені Жданова. У студентські роки вступив до Комуністичної партії. Донині Путін офіційно не вийшов з цієї партії.

Наприкінці свого навчання став співробітником КДБ - його завербували для “позаштатної роботи”. До 1990-х років працював та проходив навчання у різних філіях КДБ в Росії та Німеччині.

У 1998 році став директором ФСБ Росії, а в 1999 обійняв ще одну посаду - секретаря Ради безпеки Росії.

У 1999 році після заяви Єльцина про відставку Путін стає його наступником - не за результатом виборів, неконституційно та без жодного права. Фактично, до 2000 року Путін отримав Росію шляхом прямого успадкування.

У 2000 році став обраним президентом. У 2004 році Путіна переобрали знову. Після чотирьох років правління Дмитра Медведєва Путін знову йде в президенти. Обійняти цю посаду знов нібито запропонував Медведєв. У 2012 році з шаленими показниками Путін втретє став президентом.

Чи можна Володимиру Путіну так довго бути президентом?

За пропозицією депутатки Держдуми Валентини Терешкової закон змінили так, що Путін зможе переобиратися ще 2 рази - у 2024 та у 2030 роках.

Володимир Путін терміни повноважень різко збільшив - якщо його вкотре оберуть на президентських виборах, він зможе правити понад 30 років сумарно.

Володимир Путін та його антиукраїнство

Протягом своїх каденцій президент Росії неодноразово заявляв про свою антиукраїнську позицію. За кілька місяців до окупації Криму та Донбасу почалася серйозна проросійська пропаганда, яка стверджувала, що Україна - нібито частина Росії. Зараз, через 8 років війни на Донбасі, Путін досі притримується своїх божевільних настроїв - 21 лютого 2022 року він заявив:

  • Україна - нібито створена Росією,

  • Крим - російський,

  • Окуповані бойовиками території Донеччини та Луганщини - псевдореспубліки, які увійдуть до складу Росії.

Володимир Путін - це особа, яка розв’язала війну на сході України та продовжує нищити українців вже 8 років поспіль. У Європі заявили, що Росія готується до повномасштабного вторгнення на територію України - нібито для врегулювання конфлікту та захисту мешканців псевдореспублік від “українських нападників”.

Українська влада звернулася до ООН, НАТО та ЄС щодо російської агресії. Та Путін продовжує гнути свою лінію, стверджуючи, що на кордоні агресорами є українці.

Все, що українці можуть зараз зробити - це не довіряти проросійській пропаганді, не панікувати та підтримувати українську армію, яка захищає всю Україну та Європу від загарбника.