Про це повідомляє "Дождь".

Поки ми навіть не розкусили до кінця значення нового санкційного закону, який прийнятий Конгресом США. Тепер не тільки американські компанії і банки не мають права кооперації з нашими підприємствами, які потрапили під санкції. Новий американський закон визначив, що будь-яке підприємство і банк в світі, якщо воно буде взаємодіяти з санкційним підприємством, може піддатися санкціям США,
– пояснив Кудрін.

Читайте також: На що істотно вплинули санкції Заходу в Росії: вражаюча статистика

На його думку, багато європейських компаній "боятимуться" взаємодіяти з російськими компаніями, "які можуть взаємодіяти з іншими російськими компаніями з санкційного списку". Він зазначив, що "тим самим виникає ланцюжок "інфікування" за дією цього закону".

"Тому багато світових компанії обмежать взаємодію з російськими компаніями. Ми це відчуємо вже найближчим часом, оскільки саме набуття чинності цих норм починається тільки в кінці вересня – жовтні. І ми поки не бачили, як це буде працювати, і протягом декількох місяців може бути розширення переліку тих компаній, які американці будуть вносити до списку санкцій", – підсумував Кудрін.