Режиму повної тиші бойовики не дотримуються: поодинокими чергами стріляють в бік наших армійців. У такий спосіб провокують вогонь у відповідь.

Читайте також: Sea Breeze-2019: як пройшли спільні військові навчання в Україні

Військовослужбовець ЗСУ Андрій сказав, що армійці намагаються не реагувати на провокації, однак коли відчувають близькість ворога до своїх позицій, то доводиться відстрілюватися. Тож, попри оголошене перемир'я, зброю тримають у належному стані. Захисники Опитного кажуть, що затишшя завжди підступне, адже не знаєш чого чекати від ворога.

Перемир'я – це гірше, ніж коли просто стріляють. Тому що невідомо, що очікувати від ворога. У них працюють диверсійно-розвідувальні групи,
– зауважив військовослужбовець ЗСУ "Номура".

Неподалік села Опитне бойовики засіли у зруйнованому Донецькому аеропорту. Але вогневі точки російських найманців під пильним оком українських Збройних сил. За спостереженнями наших бійців, ворог цілодобово зміцнює позиції. Користуючись режимом припинення вогню, бойовики саме з Донецького аеропорту ведуть розвідку, зокрема і за допомогою літальних апаратів.


Росія нарощує сили на кордоні з Україною: звідки чекати удару / інфографіка 24 каналу

Читайте також: Коли Росія припинить агресію і забереться з Донбасу: заява екс-посла США

На передовій українські захисники тримають варту не самі. Жартують, мають у помічники Алісу. Її ще маленьким лисеням врятували біля полігону на Миколаївщині. Матір збила машина, тож тваринку забрали з собою. Спочатку жила на місці дислокації бригади, а згодом перебралася на передову.