За словами Вовка, опоненти України завжди підміняють закон політичною доцільністю. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Зверніть увагу Рішення ОАСК є спробою захоплення влади, – юристка про ухвалу проти Ситника

Підозрюваний за декількома кримінальними статтями глава Окружного адмінсуду Києва зазначив, що нібито опоненти України "завжди програють і будуть програвати".

Трохи дров у вогонь з приводу вчорашнього рішення ОАСК у вигляді окремої ухвали стосовно невиконання рішення КСУ по Ситнику,
– написав Вовк.

Що цьому передувало

  • 26 жовтня суд вирішив поновити на посаді колишнього керівника підрозділу детективів НАБУ Олександра Карєєва, у межах позову Карєєва видали окрему ухвалу "про усунення причини та умов, що сприяють порушенню законодавства".
  • У відповідній ухвалі суд зобов'язав Мін'юст викреслити з Єдиного реєстру інформацію про Ситника як директора НАБУ. Підставою нібито було рішення КСУ, який визнав незаконним указ про призначення Артема Ситника.
  • ОАСК прийняв ухвалу беручи до уваги рішення КСУ, а також зазначив, що Ситник начебто втратив повноваження директора ще 28 серпня.
  • Також суд направив у Держбюро вказівку відкрити кримінальну справу щодо невиконання Ситником рішення Конституційного суду, незаконного присвоєння владних повноважень та спроби незаконного захоплення влади.