Як припускають британські ЗМІ, причиною таких кроків є посилення конфлікту між США та Північною Кореєю. Зокрема видання Daily Star вважає, що Росія може втрутися у цю кризу.

Читайте також: У США роз’яснили ситуацію з оголошенням війни Північній Кореї

"Росія, схоже, готується до війни, адже її війська почали зосереджуватися на кордоні з Північною Кореєю на наступний день після тестового запуску міжконтинентальної балістичної ракети. Це явна демонстрація сили з боку Кремля", – йдеться у матеріалі.

Підкреслюється, що раніше також було помічено, як російські військові перекидають важке озброєння ближче до кордону з КНДР.

"А напередодні Росія і зовсім провела запуск міжконтинентальної ракети з полігону Капустін Яр в Астраханській області, що багато хто розцінив як попередження Кім Чен Ину. До слова, у жовтні може пройти ще одне випробування – вже термоядерної ракети "Сатана-2", – додають журналісти.

Натомість, за словами члена Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Франца Клінцевича, будь-які дії США у бік Північної Кореї будуть розглядатися як небезпека для Росії через близькість кордонів, пише Express.

Читайте також: У Білорусі після "Заходу-2017" й надалі залишаються російські війська та техніка, – Муженко

Крім того зазначається, що Росія здійснила маневри своїх військ і поблизу кордону з Китаєм.