Які сценарії допоможуть врегулювати конфлікт на Донбасі

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив в інтерв'ю турецькому державному телеканалу TRT Russian. Так він відповів на питання про готовність України до військового сценарію в разі провалу політичного процесу.

Зверніть увагу Кулеба розтрощив заяву Лаврова про мінські угоди, які "не виконають за Зеленського"

Коли у вас є такий сусід, як Росія, потрібно бути готовим до будь-якого сценарію. Ви знаєте, що це не ми напали на Росію. Це Росія напала на Україну. Але дипломатичне вирішення ситуації залишається абсолютним пріоритетом для України,
– наголосив Кулеба.

За його словами, Україна шукає способи переконатися, що знайде рішення в цих межах.

Про мінські угоди та ТКГ

  • Український міністр також підкреслив, що в інтересах України та всієї Європи, щоб санкції проти Росії тривали доти, поки Москва не виконає свої зобов'язання згідно з мінським угодами.
  • Водночас він назвав Тристоронню контактну групу із врегулювання ситуації на Донбасі "важливим інструментом", здатним виконувати свої завдання.

"Тристороння контактна група – це тягар, який ми повинні нести доки він не приведе нас до миру. Це важка робота. Працювати в ТКГ – завжди непросто. Кожен результат і крок вперед вимагає великих зусиль. Це дуже складна структура", – зауважив очільник українського МЗС.

До теми Гучний скандал у ТКГ: Росія пригрозила Україні новими обстрілами бойовиків

За його словами, головне досягнення ТКГ за останній час – це ухвалення умов для всеосяжного припинення вогню з 27 липня, "яке тривало шість тижнів поспіль, коли не було вбито або поранено в бою жодного солдата".