Партія укладе договір з компанією, що проводить соцопитування

У політсилі зазначили, що все законно. Адже "Слуга народу" не буде проводити дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що займається соцопитуваннями. Про це мовиться у заяві на фейсбук-сторінці політсили.

До теми Опитування Зеленського: як відповіли б українці – відео

Також у партії запевняють, що опитуватимуть громадян буде поза межами виборчих дільниць, отож про порушення Виборчого кодексу не мовиться.

Фактично це загальноприйнятий в світі формат екзитполу. Опитування в цьому форматі проводитимуть 25 жовтня також і на замовлення інших політичних сил,
– кажуть у "Слузі народу".

Це – не агітація, – "Слуга народу"

У президентській політсилі вважають, що опитування в жодному разі не можна вважати агітацією: кажуть, що ніякої партійної символіки не буде.

Натомість, пояснюючи мету такого заходу, кажуть, що це – частина передвиборчої програми партії щодо розвитку прямої демократії та народовладдя в Україні.

"Ми хотіли б започаткувати традицію, відпрацювати механізм, за яким влада матиме можливість чути думку народу постійно і регулярно", – мовиться у заяві політсили.

Що відомо про всеукраїнське опитування 25 жовтня?

Володимир Зеленський 13 жовтня анонсував 5 запитань, на які українці зможуть відповісти 25 жовтня, в день проведення місцевих виборів.
За його словами, вони стосуватимуться того, що "люди обговорюють на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаються з друзями, батьками або таксистами".

5 питань від Зеленського

5 питань від Володимира Зеленського / Інфографіка 24 каналу