Як розповів охоронець стоянки журналістам 24 каналу, авто перебувало на приватній стоянці. Однак камери відеоспостереження не записали момент підпалу, бо машина була припаркована далеко.

Читайте також: Авто невістки Гонтаревої спалили у Києві: фото, відео

Про інцидент повідомив мешканець сусіднього будинку, який побачив яскраве світло у своєму вікні.

Прибіг чоловік, сказав, що різко о 00:20 стало світло, мов вдень. Вже після цього викликали пожежників, за ними приїхали і поліція, і "швидка",
– пояснив охоронець.

На щастя, ніхто не постраждав, адже вночі на стоянці нікого не було.


Місце підпалу, автомобіль вигорів вщент / Фото 24 канал (Марина Молька)

Також охоронець підтвердив, що усі знали чия це була машина. Тож, підпал, ймовірно, був спланований.

Дивіться скільки машин стоїть, і жодна, на щастя, не постраждала. Це зробили цілеспрямовано, словом, знали, що робили,
– додав працівник стоянки.

Авто невістки Гонтаревої / Фото 24 канал (Марина Молька)

Цікаво, що машина була зареєстрована на її невістку, яку теж звуть Валерія Гонтарєва. Сама ж ексочільниця НБУ стверджує, що їй загрожує фізичне знищення. Вона вважає нещодавню аварію у Лондоні, де її збив автомобіль, і підпал, справою одних рук.

Дивіться відео: у Києві спалили автомобіль родини Гонтаревої

Хто така Валерія Гонтарева?Вона була головою Національного банку України з 2014 до 2018 року. За її перебування на посаді відбулась націоналізація "Приватбанку". З жовтня 2018 року Гонтарева живе в Лондоні, де працює в Інституті міжнародних відносин Лондонської школи економіки.

На початку серпня 2019 року Генпрокуратура викликала Гонтареву на допит як підозрювану у справі про легалізацію угрупованням олігарха Сергія Курченка грошей оточення президента-втікача Віктора Януковича. Проте Гонтарева заявила, що не піде на допит, натомість чекає на слідчих у Лондоні. Печерський райсуд Києва дозволив примусово привести Гонтареву на допит у ДБР у межах розслідування справи про зловживання службовими повноваженнями.