Так, Росія заявила, що у рамках операції "Атлантична рішучість" на території Польщі перебуває не бригада, а ціла дивізія військ США. Польський міністр у свою чергу відкинув звинувачення з боку російського Міністерства оборони, назвавши їх "брехливими уявленнями про ситуацію", повідомляє Rzeczpospolita.

Читайте також: Дипломат оприлюднив задум Кремля щодо взаємин України та Польщі

Треба сказати, що ця інформація не дуже серйозна і вводить суспільство в оману. Правду кажучи, я думав, що в Міністерстві оборони Російської Федерації вміють краще рахувати солдат, які розміщуються на східному фланзі НАТО. Вони жодним чином не становлять дивізію, а якщо ми дивимося на російські війська, зосереджені на східному фланзі НАТО (...), то їх набагато більше, ніж кілька дивізій,
– зауважив Мацеревич, вказуючи на те, що під час навчань "Захід-2017" у Білорусі було зосереджено понад 120 тисяч російських військових, і це набагато більше однієї дивізії.

Міністр також підкреслив, що батальйони з американськими солдатами базуються на території Польщі виключно в оборонних цілях, а його держава, як і Румунія чи країни Балтії, мають повне право захищатися від "агресивної активності Російської Федерації".

"Росія окупує частину європейської країни, є агресором і цю агресію на кожному етапі посилює, а щоб обґрунтувати цю агресію, створює фальшиві, несправжні новини на тему наших дій, які носять виключно оборонний характер", – обурився Мацеревич.

Читайте також: Американський генерал вказав на хитрість, до якої вдалася Росія під час навчань "Захід-2017"