Про це глава держави заявив на спільній прес-конференції з президентом Литви Далею Грібаускайте у Вільнюсі в п'ятницю, 8 грудня, передає "Інтерфакс".

Читайте також: У Франції закликають забезпечити незалежність НАБУ

"Я заявляю, що ніяких небезпек щодо політичного втручання в діяльність антикорупційної інституції я не допущу", – заявив він.

Порошенко наголосив на необхідності забезпечення ефективного захисту роботи Національного антикорупційного бюро України від втручання політиків.

Я, навпаки, вважаю, що потрібно прискорити призначення аудиту, потрібно забезпечити ефективний захист від будь-якого політичного втручання політиків у роботу НАБУ і політизації роботи будь-яких правоохоронних органів та бажання впливати на їхню роботу,
– зазначив він.

Глава держави додав, що більш ніж "за два з половиною роки діяльності антикорупційних органів усі, зокрема і керівники цих органів, стверджують, що жодного разу не було втручання в діяльність цих органів із боку президента".

Також Порошенко заявив, що антикорупційні органи України працювали і працюватимуть лише в правовому полі та підкреслив, що їх діяльність є важливою для подолання корупції в Україні.

Читайте також: НАБУ, ГПУ і антикорупційний комітет: що відбувається за лаштунками?

Окрім того, коментуючи ситуацію із затягуванням створення в Україні антикорупційного суду, Порошенко знову наголосив на необхідності якнайшвидшого завершення цього процесу.

"Я звернувся до парламенту з проханням створити робочу групу підготовки проекту з урахуванням позицій Венеціанської комісії та народних депутатів. І я заявив, що якщо парламент тягнутиме зі створенням такої робочої групи, я найближчим часом внесу законопроект, який буде розроблений мною і врахує всі зауваження, які були висловлені Венеціанською комісією", – нагадав президент України.

Нагадаємо, президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що українська влада повинна забезпечити незалежність Національного антикорупційного бюро України, в роботу якого не мають втручатися інші органи.