Водночас команда президента хоче побачити нові обличчя у Міністерстві внутрішніх справ, про це він сказав журналістам у Києві під час пресбрифінгу на Kyiv Food Market.

Знайте більше: Шість заступників Авакова: хто усі ці люди і що вони робитимуть

Зокрема, Зеленський нагадав про нового керівника Нацполіції Ігоря Клименка та нового очільника прикордонної служби Сергія Дейнека. Він зазначив, що "про це домовлявся з міністром внутрішніх справ і з говорив Кабміном".

Щодо того, що на посаді міністра внутрішніх справ залишився Арсен Аваков, Зеленський наголосив: "Нічого йому не винен і не повинен".

Є випробувальний термін. Я всім міністрам і правоохоронцям сказав відверто – реальні справи. Будь ласка, принесіть нам до кінця року. Не буде – ми усіх звільнимо,
– наголосив Зеленський.

Дивіться коментар Володимира Зеленського про Арсена Авакова:

Чому залишили Авакова?

29 серпня Верховна Рада призначила нових міністрів в уряд. Серед них залишились 2 міністри попереднього уряду: Арсен Аваков і Оксана Маркарова.

  • Призначення Авакова викликало обурення. Напередодні засідання Ради українці навіть влаштували протест "Аваков – чорт".
  • Згодом Олексій Гончарук заявив, що рішення залишити Авакова у новому уряді було одним із найскладніших. Проте, главі МВС чітко "окреслили червоні лінії", за які не можна переступати.

провали авакова на посаді глави мвс
Провали Авакова на посаді глави МВС / Інфографіка 24 каналу