Про це Президент Білорусі сказав під час відвідування Мінського міського клінічного онкологічного диспансеру, повідомляє сайт президента.

Говорячи про перспективи розвитку зовнішньої політики країни в майбутньому році і ряді планованих зарубіжних візитів, білоруський лідер зазначив, що не це для нього найголовніше

"Якщо чесно, це з особистого, я дуже хочу, щоб у братній нам Україні закінчилася війна, щоб там почали жити по-людськи. Для мене це найважливіша проблема", – розповів Лукашенко.

Читайте також: Путін vs Лукашенко: журналіст пояснив, чому лідер Білорусі не обере Захід на противагу Росії

Він зазначив, що Україна та її народ є рідними для Білорусі.

Це дуже працьовитий народ, який я добре вивчив і знаю ще з молодості – мені довелося служити в Західному прикордонному окрузі. Я так званих "українських западенців" добре пізнав. Це дуже працьовиті, порядні люди, з якими треба просто вміти розмовляти,
– розповів лідер сусідньої держави.

Лукашенко наголосив, що українці та білоруси є братніми народами. Він також вважає, що якщо конфлікт буде розростатися, то це відіб'ється на багатьох.

"Ми не просто сусіди – ми рідні, брати. Ми переживаємо за Україну. Це головне, де ми повинні докласти максимум зусиль, щоб локалізувати цю проблему", – вважає білоруський лідер.

Нагадаємо, 13 листопада, президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з губернатором Калінінградської області Росії Антоном Аліхановим заявив про намагання побудувати з Росією "Союзну державу".