Таку думку в інтерв'ю Bild висловила Егле Мураускайте, експерт із питань про зброю масового знищення з американського аналітичного центру ICONS.

Читайте також: Протистояння між Заходом та Росією загострюється: чи вибереться Сирія з пекла війни

На її думку, ракетний удар США, Британії та Франції по хімічних об'єктам у Сирії є хорошим знаком того, що Дональд Трамп ще переймається долею цієї країни, однак якби дійсно йшлося про намір посилити тиск на диктатора Башара Асада, то варто було б очікувати активнішої участі. Проте, в очах світової спільноти Трамп набрав собі кілька очок, пояснює аналітик.

Мураускайте вважає, що в Кремлі серйозно думають про пропорційну реакцію на ракетний удар, проте в іншій сфері і пізніше, тому що "Путін, з одного боку, не хоче загострювати ситуацію, але, з іншого боку, він не може дозволити собі виглядати слабким".

"Я вважаю, що ймовірними можуть бути кіберпровокаціі. Безпосередньо після авіаударів у Сирії в країнах Балтії повідомлялося про підвищену активність російських ботів", зазначила аналітик.

Відповідаючи на питання про можливу зустріч Трампа і Путіна, експерт зауважила наступне:

Вони поки що оцінюють один одного. Оскільки ніхто з них не усвідомлює очевидну перевагу над іншим, вони, як два тигра на арені, бігають по колу і чекають можливості для атаки. Якщо вони домовляться про зустріч, то світ буде чекати, що один із них вийде "переможцем". (...) Поки ніхто із двох президентів не бачить політичної користі від зустрічі.

Читайте також: У США назвали умови покращення відносин з РФ

Нагадаємо, у ніч проти 14 квітня США, Великобританія та Франція завдали ракетного удару по цілях у Сирії після хімічної атаки у місті Дума, внаслідок якої загинуло щонайменше 70 цивільних. У результаті було уражено об'єкти, що мають стосунок до програми сирійського уряду щодо використання хімічної зброї. Загиблих внаслідок операції немає, проте троє осіб отримали осколкові поранення.