Виступаючи на передвиборчому з'їзді своєї партії "Європейська солідарність", Порошенко сипав прокльони на адресу проросійських сил, з якими проводив таємні переговори та укладав альянси в роки свого президентства і записував у союзники тих, проти кого боровся. Більше про те, як 5-й президент обдурює виборців – у блозі "Чесна політика" на 24 каналі.

Також читайте Афера сторіччя: як Суркіси намагаються викачати 350 мільйонів доларів з кишень українців

На зборах перейменування БПП в "Євросолідарність" 5-й президент оголосив, що легендарний керівник Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд приєднався до його партії і братиме участь на місцевих виборах разом із Порошенком. Дивним є те, що така поведінка Порошенка розрахована на людей з розладами пам'яті.

Коаліція з Медведучком та Бойком

2019 року Ройтбурд був звільнений з посади керівника музею в результаті змови в Одеській обласній раді між фракціями Труханова "Довіряй справам", "Опоблока" Медведчука, і блоку Порошенка "Європейська Солідарність". Фракція Порошенка дала 12 голосів за звільнення Ройтбурда. Там утворилася коаліція між Порошенком і політичним проєктом Віктора Медведчука та Юрія Бойка "Опозиційна платформа – За життя". "Політичний шлюб" було освячено шляхом переобрання президії Одеської обласної ради – у результаті розподілу посад.

Його провели після того, як влітку 2019 року до Верховної Ради обрали голову Одеської облради Анатолія Урбанського. Виникли вакансії, які вирішили люди Порошенка та Медведчука.

Петро Порошенко
Петро Порошенко / Фото з President.gov.ua

Те, що відбулося в Одесі 2019 року, лише підтверджує правдивість стосунків Порошенка та Медведчука як прихованих союзників, що звикли домовлятися – на ринку скрапленого газу, дизельного палива, вугілля, телебачення, а від минулого року ще і влади в Одеській області. Всі нападки Порошенка в публічній площині є лише грою актора. Тому його виступ на з'їзді ПЄС є хрестоматійним з точки зору пропаганди та брехні.

Дивіться повний відеоблог Сергія Лещенка "Чесна політика" за 11 вересня 2020:

Полум'яний прихильник закону про люстрацію

Виявляється, Порошенко тепер полум'яний прихильник закону про люстрацію! А як же тоді призначення під час каденції Порошенка люстрованих керівників – Терещука на київську міліцію, Демченка – на київську податкову і Валендюка – на київську прокуратуру? А ніяк. Розрахунок на те, що ніхто не згадає.

Ще Порошенко вимагає чесні конкурси на всі посади у владі. А як же зірвані за часів Порошенка конкурси на керівників Укренерго і Центренерго, щоб ними керували свої люди? Або Укрзалізниця, де призначили попереднього керівника Кравцова без реального конкурсу? А як же фейковий конкурс, в результаті якого Насіров очолив фіскальну службу? А ніяк, розраховують на склероз виборців!

Позбавлення цифрових ліцензій

Ну і Порошенко ще вирішив висловитися з приводу плівок Вовка. Мовляв, "з цих записів зрозуміло, як Офіс Президента керує судами". Прошу пробачення, але ці записи зроблені за часів президента Порошенка! І обговорюють на плівках змову в інтересах Порошенка, виконання команд Кононенка і Грановського, маніпуляції для призначення вигідних Порошенку чиновників. А цей пасаж Порошенка на зборах "Європейської солідарності" просто вражає своєю махровою маніпуляцією.

Насправді, Медведчук має завдячувати Порошенку, який в каденцію свого президентства зробив все можливе і неможливе, аби кум Путіна закріпився на ринку енергоносіїв та отримав доступ до медіа. А коли постало питання про позбавлення каналу "112" цифрових ліцензій, то підконтрольна Порошенку Нацрада просто “відморозилася” – послалася на начебто заборону від Служби безпеки України.

Актуально Порошенко переписує Roshen на сина: у компанії це підтвердили

Каналу "112" відмовили у продовженні ліцензій лише у вересні 2019 року, після того, як пішов Порошенко. Йдеться про цифрове мовлення 5 регіональними компаніями, які ретранслювали телеканал "112 Україна" без дозволу:

  • ТОВ "Новий формат ТВ";
  • ТОВ "Аріадна ТВ";
  • ТОВ "Партнер ТВ";
  • ТОВ "ТВ Вибір";
  • ТОВ "Лідер ТВ".

Саме вони були основою схеми нечесного мовлення каналу "112", яку Порошенко ігнорував, а за це отримав лояльність в ході виборів. Доходило до того, що одночасно в телеефір Медведчука включалися Порошенко та його дружина з різних місць виборчого туру. Ці 5 регіональних телекомпаній у 2011 році, які складали цифрове мовлення 112 каналу, в часи Януковича і за сприяння міністра внутрішніх справ Захарченка отримали ліцензії та місцеве та регіональне мовлення. Вони повинні були висвітлювати події свого регіону, і мовити, як було заявлено в програмній концепції, яка передбачала і культурологічні програми, і трансляцію художніх фільмів.

Також читайте Збитки від "Роттердам+": як Ахметов мститься викривачам його схеми

Але у результаті, не узгоджуючи свої дії з Національною радою, змінивши програмну концепцію, вони запустили там супутникову версію каналу "112". І в часи Порошенка на це не просто закрили очі – коли питання виносили на Нацраду, його просто знімали з розгляду.

От такою є правда, а не побрехеньки 5-ого президента Порошенка. І головне, що Порошенко в чомусь має рацію – в сучасному суспільстві не заведено пам'ятати, що сталося в минулому місяці, не кажучи про те, що відбувалося рік або два тому. Тому можна обманювати, грати в патріотизм і витрачати величезні бюджети в медіарозкрутку фейків. Частина суспільства все одно купиться на ці казки. Але ми маємо пам'ятати, що відбувалося насправді та нарешті позбутися цих брехливих політичних заробітчан.