На засіданні присутні переглянули відеоматеріали з місця події біля будинку Стерненка. Про це повідомляє "Суспільне".

Важливо Суд розпочав огляд справи Стерненка по суті

На засіданні присутні переглянули відеоматеріали з місця події біля будинку Стерненка. За словами захисту активіста, вони розраховували на те, що прокуратура надасть більше документів для розгляду справи.

Водночас Сергій Стерненко заявив, що подібна поведінка прокуратури демонструє неповагу до сторони захисту та колегії суддів.

Дуже серйозне обвинувачення. Видно, що прокурори самі вірять у свою справу. Боюсь, що на наступному засіданні нам доведеться пити заспокійливе, щоб не померти від сміху,
– написав Стерненко у телеграм-каналі.

Актуально Справа Стерненка: із загиблого нападника зняли підозру

Раніше Сергія Стерненка допитали судді, прокурори та адвокати потерпілих. Головуючий суддя Сергій Кічмаренко схвалив клопотання адвоката Стерненка Масі Найєма про трансляцію всіх засідань по справі онлайн.

Засідання суду у справі активіста Сергія Стерненка
Засідання суду у справі активіста Сергія Стерненка / Фото "Сусупільного"

Засідання суду у справі активіста Сергія Стерненка
Присутні переглянули відеоматеріали з місця події біля будинку Стерненка / Фото "Сусупільного"

Що відомо про справу проти Сергія Стерненка

  • Активіста Сергія Стерненка тричі намагалися вбити. Вперше його побили битами. Правоохоронці винних не знайшли. Активіст попросив державну охорону, проте йому відмовили.
  • Під час другого нападу в активіста вистрілили з пістолета. Куля була гумовою, тому Стерненко вижив.
  • Згодом стався третій напад. Стерненко зміг відбитись від нападників. Однак він смертельно поранив одного зі зловмисників – Івана Кузнєцова. Поліція стала на захист нападників, а Стерненку висунули підозру в умисному вбивстві.
  • 15 червня 2018 року суд обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді 60 діб домашнього арешту. Однак наступного дня суд змінив місто перебування активіста з Одеси на Київ.
  • Стерненко подав апеляцію. Проте апеляційний суд залишив попереднє рішення, а саме – 60 діб домашнього арешту.
  • Адвокати Стерненка вимагають розслідування одеського нападу. На захист Стерненка виступають багато активістів. 1 вересня вони пікетували Верховний Суд.
  • 29 вересня суд призначив активісту новий домашній арешт у Києві, оскільки термін попереднього запобіжного захисту добіг до кінця.