Реакція "Слуги народу"

На думку заступниці голови антикорупційного комітету Верховної Ради Галини Янченко, питання про покарання корупціонерів – це дуже правильний посил саме українському суспільству. Про це вона сказала у коментарі "РБК-Україна".

Важливо Всеукраїнське опитування Зеленського: в ОПУ підтвердили усі 5 питань

Вона також додала, що всі негативні заяви експертів щодо ідеї посилення відповідальності за корупцію є виключно їх власною думкою.

Корупція в Україні вже переросла рівень, так скажімо, проблеми й стала питанням ціннісним. Тому меседж, який сказав президент, це фактично меседж тим корупціонерам і тим, хто тільки замислюється про таку можливість. І це дуже правильний посил саме українському суспільству,
– пояснила Янченко.

Нардепка не вважає, що у реалізації цієї пропозиції Зеленського можуть виникнути проблеми, якщо її підтримає суспільство. Крім того, вона заявила, що до розробки відповідного законопроєкту можуть приступити відразу ж після опитування.

Головне про всеукраїнське опитування Зеленського

Раніше Зеленський анонсував всеукраїнське опитування, яке відбудеться в один день з місцевими виборами, тобто 25 жовтня. Президент наголосив, що юридичної сили таке опитування не матиме.

5 запитань опитування:

  1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  3. Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
  4. Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях – для зменшення болю у важких хворих?
  5. Чи підтримуєте ви право України на використання безпекових гарантій визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?

Всеукраїнське опитування 25 жовтня
Всеукраїнське опитування 25 жовтня / Інфографіка 24 каналу