Види лідерів

Своїми секретами Кулікова поділилась в ефірі програми "Ранок" на 24 каналі. Вона пояснила різницю між справжнім та номінальним лідером.

Зверніть увагу Чому ми не встигаємо відпочити на вихідних: головні причини

За її словами, номінальний лідер – це той, кого призначили за посадовими інструкціями, у нього є свої функціонально обов'язки, він дає настанови своїм підлеглим. І це досить легкі обов'язки.

Однак, у карантинний час, дуже важливими є справжнє лідерство, або ж "голе" лідерство, як його ще називають. Воно відрізняється від номінального:

  • любов'ю та інтересом до людей;
  • турботою до підлеглих;
  • мотивацією співробітників йти до спільної мети.

Справжній лідер – це той, хто насамперед цікавиться своїми співробітниками – запитує як здоров'я, як особисті справи. Це людина з відкритими обіймами,
– наголосила Кулікова.

Як згуртувати команду

Багатьох молодих людей просто призначають на керівну посаду, хоча вони до цього ніколи не прагнули. Тому, щоб керівнику стати справжнім лідером потрібно набратись певних знань з менеджменту.

"З іншого боку, повинна бути самомотивація. Ми всі перебуваємо на наших місцях недаремно. Якщо так сталось, то варто покопатись у собі, подумати, що це може внести у ваше життя", – підсумувала експертка.

Однак, найголовніший критерій для керівника – це готовність до понаднормових навантажень.