Усі звинувачення у можливих порушеннях закону виявилися безпідставними – опитування відбулося цілком законно, запевнив Артем Гагарін під час брифінгу в Києві. Про це повідомляє 24 канал.

Цікаво Як пройшло всеукраїнське опитування від Зеленського: головні деталі, фото та відео

Інтерв'юери перебували поза межами дільниць, не вели жодної агітації, вони проводили опитування одразу після того, як людина виходила з виборчої дільниці. Опитування відбулося на високому рівні на більшості дільниць і викликало жвавий інтерес і реакцію українців,
– заявив речник кампанії.

Він розповів, що й сам відвідав низку виборчих дільниць, де бачив, що люди активно брали участь в опитуванні й загалом "дуже круто" його сприйняли – самі підходили й відповідали на питання.

"Ми плануємо на завтра підрахувати точну кількість дільниць і попередні результати опитування. Підрахунок усіх протоколів по всій країні триватиме до завтра. По його завершенні замовник опитування, яким є партія "Слуга народу", оголосить результати", – розповів Артем Гагарін.

Резюмуючи, він пообіцяв, що підрахунок будуть робити максимально чесно. Крім того, Гагарін поскаржився на "політичних опонентів, які намагалися перешкоджати проведенню опитування".

Як проходило опитування:

  • Передовсім слід зазначити, що багато людей, які й самі хотіли брати участь у ньому, не виявили волонтерів біля своїх дільниць. За підрахунками, на близько 45% дільниць волонтерів не було. Найчастіше опитування проводили на півдні, а на заході – лише на близько третині дільниць.
  • Крім того, були випадки, коли одна й та ж людина могла відповісти на питання одразу 10 разів. Керівниця мережі ОПОРА Ольга Айвазовська розповіла, що її друг японець, який зізнався волонтерам, що не є громадянином України, зміг взяти участь в опитуванні Зеленського.