Такий показник є невтішним, однак, не безнадійним. Підтвердженням стали результати антитерористичних навчань, які проходили у прикордонному регіоні на Сумщині. Детальніше про це – у новому випуску програми "Кордон.UA" на 24 каналі.

До теми 127 тисяч фунтів стерлінгів чернівчанин хотів таємно провезти в Україну: чим це завершилося

Що відомо про навчання

Кілька "диверсійних груп" потрапили на українську територію із сусідньої держави. Усе для того, щоб організувати теракт на стратегічному об'єкті – місцевому газопроводі. Завданням силовиків було знайти та знешкодити терористів. Водночас цивільне населення не мало постраждати. З місцевою владою Сумщини тісно співпрацювали:

  • прикордонники;
  • рятувальники;
  • Нацгвардія;
  • співробітники СБУ;
  • представники ЗСУ;
  • поліція.

Відповідно до сценарію, представники різних структур мали діяти однією командою. При цьому у кожної з них було своє завдання.

Читайте також 200 тисяч пачок сигарет у бусику: як псевдодипломат попався на гарячому

Військові Сумського загону представляли Держприкордонслужбу. Саме вони виявили невідомих біля лінії кордону та разом з колегами взяли під контроль дороги та транспорт. Місцевість оглядали з прикордонного літака Diamond. Під час навчань активно застосовували й іншу спецтехніку та озброєння.

Спецтехніка Сумського загону
Спецтехніка Сумського загону / Скриншот з відео

Як закінчилися навчання

Трагедії вдалося уникнути. Умовних злочинців знайшли та затримали. Представники Координаційної групи проаналізували кожен етап навчань та відзначили високий рівень підготовки учасників.

Затримання злочинців
Затримання злочинців / Фото СБУ

Наразі тероризм є однією з найбільших світових загроз. Україна також перебуває у полі зору міжнародних злочинців. Небезпеку посилюють й проросійські бойовики на Сході, міграційні процеси, а також контрабанда зброї, боєприпасів та наркотиків. Через це ситуація в країні є нестабільною, тому силовий блок має бути готовим до будь-якого сценарію.

Також у випуску

  • Фальшиві паспорти, візи, дозволи на проживання та водійські права. Тепер усі ці документи можна придбати в одному комплекті. Головне – знати у кого.
  • На міжнародні наркокартелі працює чимало інженерів. Саме вони розробляють технічні новинки для своїх роботодавців, щоб полегшити роботу контрабандистів. Такі "талановиті" конструктори є й в Україні.
  • Прикордонного собаку зацікавив багаж чоловіка, який їхав у Білорусь. У звичайному батоні вдалося знайти особливу "начинку".