Розбитими фронтовими дорогами повз знищені війною будинки тяжко добратися на позиції української армії на околицях Пісків.

Читайте також: Окупанти озвучили результати виборів: з'явилася реакція Кремля

Піски – це фактично околиці окупованого Донецька, до самого міста тут буквально декілька кілометрів і поки тут стоять Збройні сили, сепаратисти в окупованому українському Донецьку не можуть відчувати себе вільно, тому Піски – надважливий форпост української армії.

Так виглядають окуповані Піски
Так виглядають окуповані Піски

Обстріли Пісків з боку бойовиків – це вже буденність цього селища. Це можна побачити по випалених будинках та автівках. Цілого немає майже нічого. Ввечері 11 листопада ще й активізувався снайпер окупантів. Крім того, бойовики вчора вирішили відсвяткувати свої ніким не визнані вибори.

Про обстріли бійці говорять з гумором, на п'ятий рік вже звикли, тому навіть, здавалося б, про страшні для цивільних речі, українські воїни говорять буденно.

Військовослужбовець Дід воює із самого початку війни. У 2014 році вже був і Пісках, і звідси страшною дорогою життя їхав до Донецького аеропорту.

Ну що, крикнули "з Богом, хлопці", тримали люк руками, щоб якщо що... перехрестилися і поїхали. Я ще в 2014 році хлопцям говорив, що думаю йти до переможного кінця. Моя мрія – зачистити Донецьк,
– розповів військовослужбовець ЗСУ Дід.

Деякі з бійців вже розміняли шостий десяток, але вважають: іще не віддали свій борг Батьківщині.

Хоч одного молодого якогось заміню, щоб він не ліз під пулі, щоб не страждали його батьки. А мені що – я вже старий,
– відповів військовослужбовець ЗСУ Михайло.

І хоч вони вже мають дітей та онуків, які давно просять повернутись додому, українські солдати будуть воювати, поки здоров'я вистачить. А здоров'я, впевнені – вистачить, і в Донецьк нарешті повернеться український прапор.