Їх можна пояснити лише тим, що невакциновані скажені лиси помалу роблять свою чорну справу. Особливо вони розгулялись в Оріхівському районі області. І як розгулялись. Зі святого почали.

Відділ культури і туризму Оріхівської адміністрації вирішив поповнити бібліотечні фонди, принести трохи культури в маси. Провів тендер на закупівлю книжок. Їх перелік можна пояснити або скаженими лисицями, або директор відділу заїхала покерувати культурою між двома ходками.

Молодой вор Костя Винт после трех лет отсидки наконец выходит на волю. Но у хозяина зоны на него другие планы. Неужели вору суждено получить ментовскую пулю в лоб? По следу Кости Винта идут милиция, прокуратура и даже контрразведка, но он снова вернется в тайгу, чтобы отдать начальнику зоны свой кровавый должок!

Це зміст книги Фарт Вора, серії закон для братви. Судячи з того, що відділу культури Оріхова знадобились аж 4 примірники (більшість книжок беруть по одній), біографію Кості там будуть конкретно вчити. І може навіть здавати факультативно якийсь іспит. Широкій читацікій аудиторії адресовано твір про те, як "Над Уральской зоной, непроницаемой пеленой, повисла ночь, но многим сейчас не спится". Це книга "Сделка воров" тієї ж серії. Якщо набридне Уральська зона, в переліку закупівлі є ще "Беспредельна зона", "Черная вдова", для ліриків є книжки з серії "Зроблено в СРСР".

Читайте також: Як Аваков сина від арешту рятував

Ну і звісно практично усі книжки російською, що викликає окремий сум. Але якщо 5 примірників про "Встречу с галантным французским адвокатом Арно, который превращает жизнь Алисы в настоящую сказку, полную пылких объятий, романтики и жарких ночей" ще можна пояснити персональними вподобаннями пані, що очолює відділ культури, то страждання про Уральську зону – це що? Культурні оріхівські традиції? Ну типу, якщо замість гудків чуєш: "Голуби летят над нашей зоной", то одразу зрозуміло – на лінії оріхівський відділ культури. Але вони не можуть відповісти, в них перерва на "чіфір".

А потім до вечора будуть прослуховування учасників конкурсу дитячої творчості "Весела куфайочка" до 50-річчя пахана Орехівської АУЕ, вибачте, РДА. Тому краще зателефонуйте завтра.

Мир злодіям, культура в хату, відвідувачі. А, можливо, це та "камера" відділу культури і туризму, яка відповідає за туризм. Ви ж чули новину про те, як у Києві тиждень тому проходила "сходка" півсотні кримінальних авторитетів. От Оріхівський відділ з розвитку туризму зробив висновки і оцінив туристичний потенціал ніші. Тим більше, що в Києві цю "сходку" затримали. Ну так за 2 години відпустили, але все одно незручність. А в Оріхові ніхто не заважатиме. І взагалі, весь район зможе говорити з шановними авторитетами однією мовою.

Читайте також: Про наркоманські фантазії держапарату, які змушують суспільство забути про гігієну співіснування

На останок наша Оріхівська РДА передає палкі вітання "вовчинам позорним". В сенсі вітає Генпрокуратуру України з її днем. Як сказав Порошенко: "І сільські амбулаторії, і військові казарми, і новий завод із виробництва боєприпасів стало можливим внаслідок самовідданої праці прокурорів". Бачте, що завгодно, аби не свою роботу.

Але широке коло творчих інтересів прокурорів буде темою наступного випуску. А поки що редакція нашої програми приєднується до вітань. Окремо хочемо відзначити перемогу дня – заміну меча і щита на гербі прокуратури на меч і терези. Я погоджуюсь із генпрокурором, цей герб є дуже влучним. Типу, до кого ми з мечем прийдемо, той нам на терези і закине.