Уже 8 років Володимир із Черкас дописує статті в українську Вікіпедію. Понад 11 тисяч його матеріалів потрапили до розряду "обраних". Тобто найбільш популярних.

Знаходити інформацію в інтернеті зараз легше, аніж у паперових архівах шукати. Так само свої знання можна там залишати. Але я працюю не для того, щоб мене визнавали,
– розповідає Володимир Крижанівський.

За освітою Володимир географ. Пише здебільшого про рідну Черкащину. Досліджує історію регіонів Росії та Азії. Його колега – фотограф Сергій Криниця. Для української Вікіпедії теж зробив чимало – опублікував понад 20 тисяч світлин, які привіз із різних куточків України.

"Через це ми намагаємось популяризувати туризм України, популяризувати краєзнавство", – зізнається Сергій Криниця.

Нещодавно світлина Сергія, яку він зробив у Кам'янці-Подільському, перемогла у національному конкурсі "Вікі любить пам'ятки".

Дописувачі до української Вікіпедії за свою працю не отримують грошей. Для Володимира і Сергія це хобі.

"Стаття справляє позитивне враження, вона написана добротно, є аргументованою, із душею, по-науковому і популярно. Те, що роблять ці аматори, на мою думку, є глибоко патріотично. Тому що вони засвідчують любов до свого краю", – переконаний доктор історичних наук, професор Сергій Корновенко.

Зупинятись на досягнутому енциклопедисти не збираються. У Володимира ще багато задумів для статей. Сергій планує фотоподорож маловідомими місцями України

Читайте також: День народження Вікіпедії: найцікавіші факти з історії сайту